fasebook

Maailmassa, mutta ei maailmasta

Intiaa polkemassa 20.1.2015

Share |

Keskiviikko 21.1.2015 klo 5:14 - Hannu Seppä


20.1.2015

Nythän se aamu lävähti silmille, 5.35 ja lupausten lunastus.

Eilen vastaani tuli muutamia Intialisia propakandapyöräilijöitä, jotka ovat matkalla Kanyakumarista, Keralasta, Mumbaihin. Tukevat nykyisen pääministerin aikeita muuttaa jotain, jotain ihmiselle sopivaa. Intiassa? Pääasia, että jätkät pääsivät seikkailulle. Mukavia kavereita ja hyvä englanti, melkein kaikki tuli ymmärretyksi.
Jätkät kertoivat aloittavansa päivän kuudelta, joten yritin samaa, vaikka kello oli soimassa vasta 6.30 ja kuten insertti kertoo, 5.35 tuli luonnollinen herätys. Ei nyt kuitenkaan niin luonnollinen, sillä kapununki aloitti siihen aikaan heräämisen ja kun kaupunkin herää, se soittaa torvea. Vielä olisi väsyttänyt, vaikka yö oli ollut varsin hyvä, mutta pakottauduin kuitenkin aamupesulle. Hieman tavallista kankeampi aamu. Mieli oli hyvin herännyt, mutta keho olisi voinut jäädä maate. Olenhan kuitenkin mies, enkä afrikantähti, joten keho ei minulle sääntöjä sanele. Pyörä matkakuntoon, aulaan, pyörä syliin, neljä kerrosta rappusia alas, respasta muutama satanen matkakassaan (huone 800rs, maksu 1000rs, josta aamulla 200rs takaisin), ja pilviseen aamuun. Kyllä, koko taiva oli pilvessä. Yöllä oli ripotellut hieman vettä, sillä maasto oli märkää ja vesilammikoita teillä.


Talutin pyörää hieman verrytelläkseni ja satulaan. Nyt jo tunsin, miten reidet hieman aristelivat polkaisuja. Päätin, että kyllä tottuvat ja lähdin ajamaan. Väärään suuntaan.
Risteyksessä, jossa hotelli sijaitsi, erkaantui neljä tietä ja valitsin loogisimman. Onneksi olen epäilevä luonne, joten muutama selkeä kysymys ja epäselvä vastaus. Takaisin ja uusi suunta. Uuden suunnan piti olla edellisen kaltainen "valtatie", mutta muutaman kilometrin jälkeen se muuttui yhdeksi soramontuksi. Märäksi sellaiseksi. Tätä helvettiä kesti kymmenen kilometriä ja epäilin edelleen olevani väärällä polulla. Mutta useat vastaukset vakuuttivat minun olevan oikealla tiellä, tie vain oli kauttaaltaan uusinnan kohteena. Monet kerrat pyysin pyörältä anteeksi, että sen tällaiseen helvettiin vein, mutta C.C on kovin ymmärtäväinen ja hyväksyväinen matkakaveri.


Likimain tasan kymmenen kilometrin kohdalla soramottu yhdistyi "siihen" oikeaan valtaväylään. Taas maistui polkeminen kunnon tiellä. Niin, tai ei maistunut, sillä keho pentele ei suostu tyytymään mielen tahtoon. Jalat ovat todella hapoilla, eikä energiaa meinaa riittää edes kevyeen polkemiseen. Yritän kuitenkin, mutta taukoja on pidettävä kymmenen kilometrin välein.


Jossain kyläpahasessa kävin syömässä aikaisen lounaan, dalpatia, joka aikaisemmin on tuonut hieman lisää voimia, mutta nyt tämäkään konsti ei tepsinyt. Meno on kuin kirjojaan kustantamoille tarjoaminen, hidasta, vaivalloista eikä johda mihinkään.
Pyörän vaihteisto meinaa oikutella jälleen. Ei pysy vaihteet päällä, joten hieman säätämistä tien päällä. Hiltusen ohjeiden mukaan säädöt onnistuvat, mutta muutamien pävivien välein säätäminen ei liene tarkoituksen mukaista. Liekö kyseessä vaihteiston kuluneisuus vai vaijereiden löystyminen? Tiedä häntä, mutta säädellään nyt täällä ja kotona sitten korjataan. Kaiken kaikkiaan cyclocrossari on osoittautunut todelliseksi taistelijaksi. Matti Rämö pyöräilee, käsittääkseni maastopyörän tapaisella ajokilla, mikä Intian epätasaisille teille olisi varmaan omiaan, mutta tähän mennessä cc on osoittautunut hyväksi. Hiltunen laittoi vielä hieman paksummat renkaat, mitkä itse olisin valinnut. Kapeat renkaat ovat paremmin nopeaan ajoon pienellä kuormalla ja hyvillä teillä.


Etelään lähestyttäessä ilmasto muuttuu trooppisemmaksi. Vaikka suurimman osan aamusta taivas on pilvinen, niin lämpötila huitelee 35 asteen tuntumassa. Ilman kosteus tekee olemisesta ennestään vaikeaa, ja 80kilometrin jälkeen, klo 13 päädyn keskisuureen kyläpahaseen, jonka ensimmäinen kerrostalo on luokseen kutsuva hotelli. Ajan hotellin pihaan miettimään olotilaani. Yksikään solu ei haluasi jatkaa matkaa, mutta silti mietin, että jos ihan vain muutaman tunnin vielä. Kroppa huutaa hoosiannaa, joten annan periksi. Menen respaan kyselemään huonetta. 350+7%veroa. Joups, toinen paikka jo, missä peritään veroa. Katsoin hinnastoa, niin ilmastoidut huoneet olivat 600rupiaa ja siitä ylöspäin, mutta näissä kalliimmissa huoniessa vero oli 12%. Ei ymmärrä pieni ihminen?
Kannoin pyörän kolmanteen kerrokseen. Parvella oli Intialainen "turisti" joka kovasti utelemaan älyyttömyyksiä, niitä tavanomaisia. Olin hetken ystävällinen kunnes kerroin haluavani pesulle. Mies ymmärsi heti yskän ja kiitti rupattelutuokiosta. Pääsin pyörineni sisään, istuin hetken huohottamassa sängynlaidalla. Riisuin itseni liki alastomaksi kun ovikello soi. Ajattelin respan tuovan vaihtorahat. Avasin oven ja se saatanan partasuuinkkari seisoi kaverinsa kanssa oven suussa. Toi kaverinsa pällistelemään pohjoiseurooppalaista hikitursitia liki ilkosillaan. Siinä ne seisoivat pääistelemässä, eikä mitään sanottu. Kysyin, jotta mitä asiaa. Ei mitään, halusin vain esitellä sinut kaverilleni. Nyt tiedän, miltä sinusta tuntuu, Paula Koivuniemi.

Puhdistautumisen jälkeen en voinut vastustaa kiusausta, vaan annoin itselleni luvan tunnin torkkuihin. Sitten taas preapaid liittymän, epätoivoiseen hankintaan. Kyllä minä sen vielä joskus saan hommattua. Vaikka varastan.


Pienessä kylässä yllättävän iso ja tasokas ruokala. Ulkoasu jo paljasti, että alle satasen ei täällä syödä, joten sinne. Tilasin päivällisen ihmettelin, että mitäs nyt, kun silmiini osui kyltti: Free wifi. Olin tullut taivaisiin. Jumalallista ruokaa ja ilmainen internet yhteys wifiillä. Jos penkit olisivat vessanpönttöjä, niin voisi tehdä kaikki, tarpeelliset toimet saman aikaisesti. Mitä muuta sitä ihminen tarvitsisikaan?
Kuten arvasin, niin lounas, pullo vettä ja tee, 320rupiaa, mutta oli se sen väärtti. Aamulla menen aamupalalle sinne, vaikka ei olisi nälkäkään, sillä pakko hyödyntää internet. Tiedä milloin sitä seuraavan kerran saa. Wiifiitä.
Nyt on jo hyvä ja tukeva olo, joten jos vaikka aamulla olisi jälleen virtaa koko päivän polkemiselle.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini