fasebook

Maailmassa, mutta ei maailmasta

Intiaa polkemassa 19.1.2015

Share |

Keskiviikko 21.1.2015 klo 5:11 - Hannu Seppä


19.1.2015

Kahdeksalta taas karavaani matkassa pepsin voimalla.

Puolet Karnatakan tiestöstä on saatananmoista perunapeltoa. Uutta teitä rakennetaan, mutta ei juurikaan tähän hetkeen vaikuta. En myöskään jää odottamaan sen valmistumista.
Karnatakan osavaltio, ainakin matkalla nähtyä, jäänyt valtaisista verotuloista paitsi. Asumukset ovat huonokuntoisia ja ihmiset..... no, ovat, kuten muutkin Intialaiset. Samat huudot tieden varsilta. Pennut huutavat: hello boss, tai hundred rupiis. Tuo "boss" kuullostaa ihan kivalta. Tienvarsitavernoita ei juurikaan näy. Kyllä niitä on, mutta pohjoisen syöttölöihin verrattuna, nämä ovat piilottaneet ravintolat sisätiloihin, missä muualla olivat seinättömiä. Hintataso on alhainen kautta linjan ja hyvä niin.


Aamun ajatuksena oli pysähtyä Uduissa, joka kartassa näytti olevan hieman isompi kaupunki. Ajoin ohi kun en huomannut koko kaupungin olemassaoloa. Seuraava iso kaupunki on Mangalore, jonka pitäisi olla niin iso, ettei sen ohi ajeta. Eikä ajettu.
Kuvittelin jälleen kerran saavani isosta kaupungista helposti preapaid sim kortin, mutta paskan marjat. Kyselivät passikopiota, eikä minulla ollut, joten jouduin toteamaan jälleen kerran: pidä korttis.
Söin siellä kuitenkin nuudeliannoksen, jonka pistearvo oli tällä kertaa 7. Ei niin maukas, mihin olen täällä tottunut, mutta silti ihan hyvä.


Iltapäivän saavuttua puolikahteen, saavuin Keralaan. Tie parantui heti hyväksi ajaa. Päästeltiin C.C:n kanssa oikein olan takaa kun kerrankin pääsi sotkemaan. Muu kuin tien muutos, oli, että tienvarsimetelöintiä kohtaani oli, jos mahdollista, vieläkin enemmän. Pieniä kyliä oli jatkuvalla syötöllä ja erittäin paljon kouluja.
Vaikka asutusta oli todella paljon, niin majapaikkoja ei liiemmin ollut. Joissain kylissä oli hotelli, mutta kaikki täynnä. Jälleen kerran jouduin miettimään, josko sitä yöajoa joutuu harrastamaan. Enpähän kuitenkaan.


Tulin Kasaragodeen, joka on suhteellisen suuri pitäjä. Neljä ensimmäistä hotellia: täynnä. Jostain opastivat hieman syrjäiselle polulle, josta piti löytyä hotelli, jossa on tilaa. Löytyi ja tilaakin oli, mutta hinta 2600 rupia. Meni aika kalliiksi, joten kieltäydyin kohteliaasti. Palasin takaisin keskustan tuntumaan ja sitten tärppäsi. Aivan linja-autoaseman läheisyydessä 500 arvoinen huone, hinta 800 rupia. Olisikohan länkkärilisä tässäkin hinnassa.
Kannoin fillarin neljänteen kerrokseen ja heti vaatteiden pesuun. Sitä ennen kuitenkin telkkari auki HBO kanava, joka tarjoaa star trekkiä. Ei auta, vaatteiden ja kehon pesulle.
Asettautumisen jälkeen family restauranttiin syömään priania vihanneksilla. Sim kortin ostoyritys, nettikahvilaan lukemaan, ettei minua olla kaivattu, kämpille kirjoitushomiin ja nukkumaan. Aamulla ajattelin lähteä liikk viimeistään seitsemältä. Katsotaan, miten äijän käy.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini